Pelletkachel vs houtkachel, waar zit het verschil ?

No related posts.

Comments

 1. antoinette. bomans says:

  ik zou nooit meer een pelletkachel kopen. ik vergelijk met een houtkachel heeft het enkel economische voordelen.
  grote nadelen waarom ik een houtkachel verkies:
  1) het maakt vreselijk veel lawaai; soms lijkt het wel of er krijsende kindjes worden opgebrand, en nee, ik kocht geen goedkope kachel. je kan hem dus ‘s nachts niet laten aanstaan, of je licht de hele nacht wakker vna het lawaai

  2) zogezegd moet je het in ttt een houdvuur niet in het oog houden. dat is niet zo: je weet nooit wat er misloopt/tiltslaat tijdens je afwezigheid.

  3) wat ik minstens even erg vind als het lawaai is de geur: je ruikt gewoon dat het geen echt hout is, het ruikt alsof je multiplex opbrandt met vanalle lijm en co ertussen. soms word ik er echt misselijk van

  4) door de blazer die erin zin om de warme lucht de kamer in te blazen, krijg je tocht in huis, warm en koud wordt door elkaar geblazen,alsof er een deur openstaat.

  5) echt volledig warm zoals met centrale verwarming krijg je het nooit

  mijn conclusie: zet je centrale verwarming op een laag pitje en geniet van bijverwarming met een echt houtvuur.